Marţi, 2018-09-25, 8:40 AM
Bine aţi venit Vizitator | RSS

Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Târnăveni

2014-2015

   

ZIUA  PORŢILOR  DESCHISE     

Joi, 19 februarie, a avut loc acţiunea intitulată ”Ziua porţilor deschise”. Primii interesaţi au fost acei părinţi care trebuie să aleagă, în această perioadă, şcoala unde vor învăţa copiii lor, având în vedere că luni, 23 februarie, vor începe înscrierile pentru anul şcolar 2015-2016. Părinții viitorilor elevi ai clasei pregătitoare au avut ocazia de a cunoaște mai bine cadrele didactice ale şcolii, dotarea şi planurile de viitor ale Şcolii Gimnaziale "Avram Iancu"

     

Copiii care urmează sa facă parte din colectivul claselor pregătitoare din toamna acestui an au sosit însoţiţi de doamnele educatoare şi de părinții lor. Aceştia  au vizitat sălile în care îşi vor desfăşura activitatea, dar le-au cunoscut şi pe doamnele învăţătoare care îi vor aştepta în septembrie şi au interacţionat cu şcolarii claselor a IV-a şi pregătitoare. 

   


REMEMBER  DECEMBRIE  1989

         16 decembrie 1989  - 16 decembrie 2014. În urmă cu 25 de ani, la Timişoara se aprindea flacăra revoluţiei anticomuniste în urma căreia, la 22 decembrie, dictatura ceauşistă a fost înlăturată. Cu acest prilej, elevii claselor a VI-a B şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” din Târnăveni, îndrumaţi de doamna profesoară Szilagyi Elisabeta, au evocat evenimentele desfăşurate în Europa Centrală şi de Est care au culminat cu sângeroasa revoluţie din România.

   


CAMPANIA CELOR 16 ZILE DE ACTIVISM ÎMPOTRIVA VIOLENŢEI

         În perioada 25 NOIEMBRIE- 10 DECEMBRIE 2014 în şcoala noastră s-au desfăşurat activităţi de conştientizare asupra formelor de manifestare a violenţei şi stoparea acestora, având în vedere faptul că violenţa dezbină, destramă familii, distruge vieţi. Ca şi simbol al campaniei a fost ales ,,nasturele”,deoarece aşa cum nasturii ţin lucrurile împreună, aşa şi fiecare dintre noi poate fi ,,nasture” pentru cei din jurul său. Dintre activităţile derulate se pot evidenţia: confecţionarea de broşe şi alte obiecte din nasturi pe care elevii le-au poartat dar şi au dăruit o parte dintre ele , dezbateri, mese rotunde pe tema combaterii violenţei. Desenele şi afişele realizate care promovează nonviolenţa au fost expuse în holul artelor pentru a putea fi vizualizate de către toţi elevii şcolii. Sperăm ca mesajul nostru să ajungă la inimile tuturor!

 


Săptămâna Şcolii Gimnaziale ,,Avram Iancu’’ Târnăveni

17- 21 noiembrie 2014

A devenit o tradiţie ca în plină toamnă ruginie Şcoala Gimnazială ,,Avram Iancu’’ să îmbrace haine de sărbătoare şi să-şi sărbătorească ziua. În acest sens, cadre didactice şi elevi au îmbinat activităţile şcolare cu diverse activităţi extraşcolare şi extracurriculare dedicate evenimentului şi care au avut ca scop dezvoltarea creativităţii elevilor, a spiritului de muncă în echipă, sensibilizarea lor în sprijinirea persoanelor defavorizat şi, nu în ultimul rând, îmbinarea utilului cu plăcutul. Dintre activităţile derulate se pot evidenţia: confecţionarea de pliante cu istoricul şcolii, steguleţe cu simbolul şcolii, broşuri, desene, expoziţii cu produsele muncii elevilor.    

În cadrul SNAC-Strategia Naţională de Acţiune Comunitară, s-a derulat activitatea de voluntariat ,,Dăruind vei dobândi!’’ în “Săptămâna legumelor şi a fructelor donate” care a coincis cu săptămâna dedicată şcolii. Activitatea a constat în strângerea şi dăruirea de fructe şi legume proaspete persoanelor defavorizate care provin din familii cu un nivel de trai scăzut şi persoanelor vârstnice cu nevoi sociale. Scopul acestei activităţi a fost formarea spiritului civic şi sensibilizarea elevilor cu privire la situaţia dificilă în care se găsesc persoanele  afectate de lipsa de alimente. Elevii au înţeles mesajul acestei acţiuni şi au fost foarte receptivi, unii dintre ei exprimându-şi dorinţa de a continua desfăşurarea activităţilor de voluntariat.

Apogeul sărbătorii a fost atins vineri, 21 noiembrie 2014, prin a IX-a ediţie a unui spectacol omagial, rezultat al unei munci de echipă a cadrelor didactice implicate şi al elevilor claselor primare şi gimnaziale. În spectacol s-au derulat momente atractive: recitări, interpretări de cântece individual şi în corul şcolii, la blockflote şi chitară, scenete, dansuri moderne, sportive şi populare, reprezentaţii judo, momente vesele, prin care s-a promovat talentul, creativitatea precum şi caracterul educativ al activităţilor.

                Activitǎţile extraşcolare desfăşurate cu elevii au rolul lor bine definit în dezvoltarea unor aptitudini speciale, antrenarea elevilor în activităţi cât mai variate şi bogate în conţinut, cultivarea interesului pentru activităţi socio-culturale, formarea unor persoane inteligente, creative, sigure pe ele, capabile să se descurce în orice situaţie, bogate din punct de vedere cultural. 

Calendar
«  Septembrie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Copyright MyCorp © 2018
Creaţi un website gratuit prin uCoz